Hvordan reise hit

 

Det sies at Maraú halvøya er vanskelig å komme seg til, men enda vanskeligere å dra fra.

 

Og det er virkelig det mange erfarer. Den noe kronglete reisen blir belønningen din til slutt.

 

For det er nettopp derfor at dette paradiset fortsatt er så uberørt og fredelig - med flott natur og nesten helt øde strender.

 

Her er våre anbefalinger på hvordan du kan komme deg hit.

Fra Ilheus med transfer

 

Det enkleste of beste alternativet er å fly til Ilheus, og derfra med forhåndsbestilt transport fra flyplassen til Dreamland.

 

Ilheus (IOS) er den nærmeste flyplassen, 120 kilometer unna Dreamland.

 

Vi kan arrangere transport for deg. Sjåføren møter deg på flyplassen og kjører deg til døra vår. Turen tar rundt 2-3 timer, og prisen er R$ 400,00 hver vei.

Fra Ilheus med egen bil

 

Hvis du vurderer å leie bil og kjøre selv, er det viktig å merke seg at de siste 44 kilometerne er på uasfaltert jordvei, som i perioder med regn eller mangel på vedlikehold kan bli ganske vanskelig.

 

Vi anbefaler egentlig ikke å leie bil, men hvis du likevel velger dette alternativet er det viktig å leie en høy bil, aller helst med firehjulstrekk.

 

Det kan være greit å ha litt ferdigheter i portugisisk eller spansk også, ettersom så godt som ingen snakker engelsk her. I tilfelle du må stoppe å spørre om veien...

 

Veibeskrivelse:

Kjør nordover på BA001 i retning av Itacaré. Rett før du kommer til Itacaré kommer du til en rundkjøring, hvor du skal ta til venstre i retning av "Camamu" of "Salvador via Ferry Boat".

 

15 kilometer seinere, før Camamu, kommer du til nok en rundkjøring hvor du skal til høyre – inn på den uasfalterte jordveien BR030 i retning av Maraú.

 

På denne humpete jordveien skal du rett frem i rundt 38 km, før du svinger til høyre i retning av Barra Grande (det er skiltet) – og bare 500 meter lenger frem skal du svinge til venstre, nok en gang i retning av Barra Grande.

 

Dreamland er lokalisert på den ANDRE inngangen til Taipú de Fora, så når du ser den første inngangen, fortsatt fremover i rundt halvannen kilometer, før du svinger til høyre.

 

Så er det bare å fortsette rett frem til du kommer til sjøen. Du finner oss ved siden av pousada Recanto da Sereia, også kjent som "Jorge Leite."

Via Salvador – enklest

 

En annen mulighet er å fly til Salvador (SSA), som er en større, internasjonal flyplass med flere daglige ruter – og ofte litt billigere billetter.

 

Men selv om det ser nærme ut på kartet vil reisen til Maraú halvøya trolig ta deg mellom 6-8 timer, avhengig av trafikken og veiens tilstand.

 

Vi kan bestille airport transfer for deg. Prisen er R$ 1.000,00 fra flyplassen til Dreamland, eller R$ 500,00 fra Bom Despacho til Dreamland.

Via Salvador - økonomisk

 

For den litt mer eventyrlystne finnes det et mer økonomisk alternativ, som faktisk er ganske mye enklere enn det kanskje høres ut:

 

Ta ferga fra Salvador til Bom Despacho (Itaparica Island). Det går ferger hver time, men det er lurt å begynne reisen tidlig på dagen.

 

Fra Bom Despacho tar du buss til Camamu. Bussturen koster rundt R$ 30,00 per person og tar rundt 5 timer. Cidade do Sol er den beste og mest presise operatøren.

 

Rett ved busstasjonen i Camamu finner du speedbåt operatøren "Camamu Adventury", som har speedbåter til Barra Grande hver time frem til klokken 17. Turen tar ca. 40 minutter og koster rundt R$ 25,00 per person.

 

Like ved piren i Barra Grande finner du taxiholdeplassen, der du kan bestille taxi til Dreamland i Taipú de Fora - ved siden av "Jorge Leite". Turen tar ca. 15 minutter og koster R$ 50,00.

 

Husk å komme frem til Camamu før den siste speedbåten drar klokka 17, ellers blir du værende der.